Wilt u ons helpen?

De Voedselbank Utrecht is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.  Zo kunnen we handjes gebruiken bij de uitgiftepunten, maar ook op kantoor. Helpen bij de Voedselbank is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We rekenen echt op je!

Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor de volgende functies:

Vragen?

Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersfunctie of heb je een andere vraag? Mail gerust naar Info@voedselbankutrecht.nl

Voor ons uitgiftepunt in Rivierenwijk zijn we op zoek naar twee (sterke) vrijwilligers. Ons gezellige team in Rivierenwijk is op zoek naar vrijwilligers om te helpen op vrijdag van 10u30 tot ongeveer 16u30.

Het betreft het helpen met sjouwen van onze voedselpakketten, voorbereidingen treffen van de uitgifte en ondersteunen bij de uitgifte van de voedselpakketten.

Kom je ons helpen om de inwoners van Rivierenwijk te helpen?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact met ons op via info@voedselbankutrecht.nl.

Als financieel vrijwilliger werk je bij de Tussenvoorziening, maar word je ingezet binnen een uitgiftepunt van Stichting Voedselbank Utrecht. Iedere week worden er door Stichting Voedselbank Utrecht meer dan 500 voedselpakketten uitgedeeld. Jij bekijkt de financiële situatie van de deelnemers en adviseert op basis daarvan de coördinator van de Voedselbank of een deelnemer nog recht heeft op een pakket. Daarnaast adviseer je deelnemers over mogelijke verbeteringen in hun financiële situatie. En waar nodig verwijs je ze door naar hulpverleningsinstanties.

  • Aanwezig zijn tijdens de uitgifte van de voedselpakketten
  • Financiele situatie van deelnemers bekijken
  • Deelnemers adviseren en doorverwijzen naar hulpverlenende instanties
  • Spreekuur houden en/of vragen beantwoorden aan de koffietafel
  • Overleg en afstemming met begeleider en coördinator uitgiftepunt
  • Verwerken van gegevens in het Voedselbank systeem

Heeft bovenstaande je interesse gewekt en wil je graag als financieel vrijwilliger aan de slag voor Voedselbank Utrecht? Stuur dan een korte motivatie en je CV naar financieelvrijwilligerswerk@tussenvoorziening.nl

Wil je meer informatie? Klik hier of neem dan contact op met Tanja Hagen via e-mail of 06-20656039.