23 juli 2020 - Inzamelingsactie AH op 29 augustus

Beste vrijwilligers en vrienden van Voedselbank Utrecht,

Zaterdag 29 augustus vindt een inzamelingsactie plaats voor Voedselbank Utrecht bij diverse AH filialen in Utrecht. Voor deze actie hebben we veel vrijwilligers nodig! Aan jou de vraag of je het leuk vindt om ons te helpen!

Bovendien vragen we je of je in jouw netwerk van vrienden, kennissen, collega’s, buren, team en/of kerkgenoten en dergelijke kunt kijken of je anderen kunt enthousiasmeren om hieraan mee te doen? Je kunt je natuurlijk ook opgeven met meerdere mensen en samen een Albert Heijn een dag(deel) bemannen!

Dus vraag svp rond en stuur deze oproep door! Voor degenen die het concept nog niet kennen; de actie in het kort: Alle deelnemende Albert Heijn filialen gaan, indien zij hiervoor ruimte hebben, weer een speciaal schap/ plek inrichten met producten voor de Voedselbank. Wij hebben van tevoren met AH afgesproken welke producten geschikt zijn. De AH kondigt deze actie van tevoren aan via posters, maar er zullen op de actiedag vrijwilligers bij het schap/ in de winkel nodig zijn om winkelende mensen aan te spreken en iets te kunnen vertellen over de Voedselbank. Mensen kunnen één of een aantal producten kopen en afrekenen bij hun eigen boodschappen. Achter de kassa’s staan vrijwilligers die vervolgens de producten in ontvangst nemen en de mensen bedanken.

De opzet is dat we de zaterdag splitsen in 2 shifts, de ochtend (10:00-14:00) en de middag (14:00-18:00). Vrijwilligers kunnen zich voor een ochtend- of middag shift opgeven. Maar ook voor de hele dag; graag zelfs! Mocht een ochtend- of middagshift echter te lang voor je zijn, dan kun je dat bij de aanmelding vermelden en een kortere tijdspanne opgeven. Verdere informatie volgt na aanmelding en ter plaatse. Na aanmelding willen wij graag het volgende weten:

 • Heb je een 1e en 2e voorkeur voor een AH filiaal?
 • Welk dagdeel heeft je voorkeur? Ochtend / middag / hele dag
 • Wil of kan je als 1e aanspreekpunt voor de AH fungeren op de dag zelf?

Aanmeldingen graag via de volgende link. Mocht je vragen hebben, mail naar h.denie@voedselbankutrecht.nl of bel ons.

1 juni 2020 - Uitgifte vers voedsel mogelijk door gift Malakkastraat 6

UTRECHT 1 juni 2020 – Voedselbank Utrecht heeft een forse gift ontvangen van Stimuleringsfonds Malakkastraat 6. Dit fonds is in het leven geroepen door Stichting Portes Beheer uit Lombok en keert geld uit aan initiatieven die het welzijn van Utrechters vergroten. Dit keer viel de eer te beurt aan de voedselbank. Goed nieuws, want daarmee kan Voedselbank Utrecht haar voedselpakketten voorlopig van verse producten blijven voorzien.

 Voedselbank Utrecht merkt sinds de coronacrisis een terugval in het aanbod van vers voedsel. Eerder kwam er redelijk wat vers voedsel binnen via verschillende supermarktketens, maar die hebben door de sluiting van de horeca te maken met ontregelde distributiestromen. Tegelijkertijd ziet Voedselbank Utrecht het aantal aanvragen in voedselpakketten toenemen. Sinds de coronacrisis zitten er meer mensen in financiële nood en dat is zichtbaar in het aantal aanvragen.

Door een aantal gulle gevers kon Voedselbank Utrecht de afgelopen tijd een samenwerking aangaan met Local2Local, een initiatief dat versproducten levert van boeren uit de omgeving van Utrecht. Zo lukt het om de voedselpakketten toch met verse producten te blijven vullen. De gulle gift van het stimuleringsfonds Malakkastraat 6 maakt het mogelijk om de samenwerking met Local2local een aantal weken te continueren. Dat is nodig, want de versaanvoer vanuit supermarkten zal naar verwachting niet snel weer op het oude niveau zitten.

10 januari 2020 - Verhuizing uitgiftepunt Kanaleneiland

WE GAAN VERHUIZEN!!!

Vanaf woensdag  15 januari is de uitgifte vanuit BuurtThuis Kanaleneiland. Adres: Livingstonelaan 1350

LET OP !!! Uitgiftetijd:  van 13:30 tot 14:30 uur

2 november 2019 - Vrijwilligersfeest was een groot succes!

Op zaterdag 2 november hebben we al onze vrijwilligers in het zonnetje gezet met een schitterend feest. Met een pubquiz, lekker eten en genoeg drankjes was er niets te kort. Het was erg druk en heel gezellig om elkaar in een ontspannen sfeer te feesten. Samen hebben we er een geweldig feest van gemaakt.

We willen speciaal onze sponsoren bedanken die dit feest mogelijk hebben gemaakt. Dank zij hen, hebben we een mooie avond gehad.

 • Vergadercentrum Vredenburg
 • Van Rooijen Catering
 • Restaurant de Branding
 • Slagerij van Loo
 • FC Utrecht
 • Punt Makelaars
 • Banketbakkerij Theo Blom
 • Let it Happen
 • Fedor van Rossem
 • Krijnen Wealth of Flowers Vianen
 • Brood by Alex
 • Brinkman Groothandel

Ook niet te vergeten zijn de vrijwilligers die ons feest hebben georganiseerd. Net als de Voedselbank draaide het feest ook op vrijwilligers. Heel erg bedankt allemaal!

Als laatste willen we namens het bestuur specifiek Ingrid bedanken. Ze is niet alleen de drijvende kracht achter dit fantastische feest geweest maar ook een drijvende kracht bij de Voedselbank in Utrecht. Met haar energie en passie maakt ze overal een prachtig succes van!

19 september 2019 - Overlijden Jan Berg

Met groot verdriet hebben we vernomen dat Jan Berg is overleden. Jan is coordinator op het uitgiftepunt van Zuilen geweest en heeft daarin een belangrijke bijdrage geleverd. We wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

12 augustus 2019 - Activiteitenochtend bij de Fabrique

Maandag 12 augustus organiseerde de Kart Fabrique in samenwerking met sponsoren een volledig verzorgde ochtend voor gezinnen van de Voedselbank.

De genodigde gezinnen uit Ondiep, Overvecht, Leidsche Rijn en Lombok mochten de hele ochtend onbeperkt gebruik maken van alle activiteiten die de Kart Fabrique te bieden heeft. Karten, Lasergamen en Prison Island. Daarnaast werd iedereen behoorlijk in de watten gelegd, donuts bij ontvangst en een heerlijke lunch werd aangeboden.

Ook de medewerkers van de Kart Fabrique hebben zich deze ochtend vrijwillig ingezet!

Bedankt Kart Fabrique en sponsoren!! De gezinnen hebben genoten!

Smolders – Next Kitchen – De Groot – Schulp – Sligro – Ferry Quick

16 april 2019 - De Cultuurpas is beschikbaar!

De nieuwe Cultuurpassen zijn beschikbaar! Deze nieuwe Cultuurpassen zijn geldig t/m juli 2020. Hiermee kan je gratis naar een voorstelling in het theater, live muziek, een museum en nog veel meer!

Wil je meer weten? Kijk dan op de speciale pagina over de Cultuurpas. Klik hier!

29 november 2018 - Sinterklaasfeest

Kan Sinterklaas eigenlijk bowlen?

Zaterdagochtend 1 december hebben 26 kinderen samen met hun vader of moeder een leuk uitje! Zij gaan namelijk naar Mitland Bowling!

Mitland organiseert, in samenwerking met de overige ondernemers uit de Voorveldsepolder, een Sinterklaasfeestje voor deze kinderen. En naast het ontmoeten van de Sint en zijn pieten kan een potje bowlen natuurlijk niet ontbreken!

Wij zijn benieuwd wie als eerste een “strike” gooit!

2 november 2018 - Verhuizing Voedselbank Zuilen
Op 2 november aanstaande zult u voor het laatst op de huidige locatie uw voedselpakket kunnen ophalen. Aangezien de eigenaar van het pand, de kerk en dus ook de ruimte van de uitgifte wil verbouwen, is het niet langer mogelijk om gebruik te maken van deze locatie.

Wij zullen tussen 3 en 8 november de spullen van de voedselbank verhuizen naar een nieuwe locatie vlakbij winkelcentrum Rokade en bibliotheek Zuilen. Het nieuwe adres van Voedselbank Zuilen zal per 9 november zijn: Daelwijcklaan 3, 3554 HJ te Utrecht

30 oktober 2018 - Overlijden Dik Lindhout
Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van Dik Lindhout, partner van de coördinator van uitgiftepunt Kanaleneiland, Tosca Boer.
 
De begrafenis zal donderdag 1 november plaatsvinden om 13:00 uur op de algemene begraafplaats van Daelwijck, Floridadreef 1 (Overvecht). Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.
 
Ons medeleven gaat uit naar Tosca, familie en geliefden. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
8 juli 2018 - Evenement Cars for Charity

Zondag aanstaande is het jaarlijkse Cars for Charity-event. De Stichting Cars for Charity organiseert evenementen waarmee ze goederen (boodschappen) ophalen voor de minderbeelden in de samenleving. Elk jaar is er een autoshow met een verkiezing van de mooiste auto. De opbrengst van dit event gaat naar de voedselbank Utrecht. Ook worden alle deelnemers gevraagd om zoveel mogelijk houdbare producten mee te nemen om aan de voedselbank te schenken. Voedselbank Utrecht is hier natuurlijk erg blij mee en is zondag de hele dag aanwezig.

Het evenement is gratis toegankelijk.

Wanneer:
8 Juli 2018

Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur

Plaats:
Autogrill De Meern
Meerndijk 59
3454 HP Utrecht

Zie ook www.cars4charity.nl

30 juni 2018 - Nieuw centraal magazijn

Op zaterdagmiddag 30 juni opende burgemeester Jan van Zanen het nieuwe magazijn van de voedselbank Utrecht. Het oude magazijn van Voedselbank Utrecht werd te klein. In het nieuwe centraal magazijn in Overvecht is veel meer opslagruimte. De opening werd gevierd met een barbecue voor de meer dan 100 vrijwilligers van de voedselbank.

Voedselbank Utrecht deelt elke week zo’n 500 voedselpakketten uit in Utrecht. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Het meeste voedsel uit die pakketten komt uit het centraal magazijn van Voedselbank Utrecht. Dat was tot voor kort gevestigd aan de Kanaalweg. Door ruimtegebrek en nieuwe ontwikkelingsplannen werd het noodzakelijk een ander pand te zoeken. Dat is nu gevonden aan de Arkansasdreef in Overvecht. In dit nieuwe magazijn is dagelijks een handvol vrijwilligers bezig met het sorteren en distribueren van voedsel en levensmiddelen. Die worden vervolgens getransporteerd naar een van de negen uitgiftepunten, waar ze door vele vrijwilligers worden uitgedeeld aan de deelnemers van de voedselbank.

Jaarlijks zet het bestuur van Voedselbank Utrecht al deze vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar zal dat worden gecombineerd met de opening van het nieuwe magazijn. Na toespraken van burgemeester Jan van Zanen en voorzitter Jaap van de Meent werd het pand feestelijk geopend en is er gebarbecued.

Het nieuwe adres van het centrale magazijn Voedselbank Utrecht is:

Arkansasdreef 32G | 3565 AR | Utrecht