Wilt u geld doneren?

Financiële donaties zijn voor de Voedselbank net zo noodzakelijk als voedseldonaties. Dankzij financiële bijdragen kunnen wij bijvoorbeeld vaste lasten, zoals huur, benzine, verzekeringen betalen. Maar ook investeringen doen in transportmiddelen, koelboxen en kratjes om het eten veilig bij onze klanten te krijgen.

Hoe kunt u nog meer helpen?

De Voedselbank kan gedurende het hele jaar financiële hulp gebruiken. Heeft u suggesties voor een leuke actie, viert uw bedrijf of één van de medewerkers dit jaar een jubileum of gaat u bijvoorbeeld de marathon lopen en laat u zich sponsoren? Wij waarderen het enorm als u (een deel van de) opbrengsten aan de Voedselbank Utrecht wilt doneren. Dat kan op rekeningnummer: NL34TRIO0338521569 t.n.v. Stichting Voedselbank Utrecht. Wilt u liever persoonlijk contact over een financiële donatie of een legaat? Neem dan contact op met onze penningmeester.

Schenken met belastingvoordeel

Stichting Voedselbank Utrecht is een ANBI aangemerkte stichting. Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. En voor de Voedselbank zelf betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor uw bijdrage voor 100% bij ons terecht komt.

Wist je dat je zelf belastingvoordeel krijgt als je een donatie vastlegt in een schenkingsovereenkomst? Je schenkt dan jaarlijks een vast bedrag over een periode van 5 jaar of langer. De gift kun je volledig aftrekken bij je belastingaangifte. ​Een schenkingsovereenkomst kun u downloaden van de Belastingdienst, klik hier.​

De ingevulde versie kunt u ter tekening opsturen naar onze penningmeester.​ Na ondertekening mag u periodieke giften in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken. Meer informatie over belastingvoordeel is te vinden op de website van de Belastingdienst, klik hier.​

Ons RSIN / fiscaal nummer is 8571 87 016.

Doneer

Naam*

Bedrag *