Wilt u ons helpen?

De Voedselbank Utrecht is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.  Zo kunnen we handjes gebruiken bij de uitgiftepunten, maar ook op kantoor. Helpen bij de Voedselbank is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We rekenen echt op je!

Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor de volgende functies:

Vragen?

Ben je nieuwsgierig naar een vrijwilligersfunctie of heb je een andere vraag? Mail gerust naar info@voedselbankutrecht.nl

Gezocht: aanpakkers met een hart

Voedselbank Utrecht heeft een centraal magazijn van waaruit alle negen uitgiftepunten worden geholpen. Dagelijks worden hier vele producten verzameld en ingepakt. Deze worden per bestelbus naar de uitgiftepunten gereden. Ook is het centraal magazijn de opslagplek voor alle boodschappen die binnenkomen. Hier komt veel sjouwwerk bij kijken.

Wil je meehelpen in een leuk team?

Ben je één of twee dagdelen in de week beschikbaar?

Wil je graag praktisch bezig zijn en ook nog graag iets goeds doen voor andere mensen?

Meld je aan via info@voedselbankutrecht.nl of via 06-40611623

Coördinatoren zijn de spin in het web op de uitgiftepunten van de Voedselbank Utrecht. Ze sturen de vrijwilligers aan en zijn samen met een sociaal-juridisch dienstverlener verantwoordelijk voor de intake van nieuwe deelnemers. Ook onderhouden de coördinatoren nauw contact met het centraal magazijn en met de coördinatoren van andere uitgiftepunten.

Het coördinator zijn kost gemiddeld 2 a 3 dagdelen in de week.

Geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Ingrid Verkerk op i.verkerk@voedselbankutrecht.nl of 06-40611623

STICHTING VOEDSELBANK UTRECHT

is op zoek naar een

BESTUURSLID

Bij voorkeur voor de portefeuille ICT en website.

Wie zoeken we?
– Je wilt maatschappelijk impact hebben en van betekenis zijn
– Je hebt bij voorkeur affiniteit heeft met websites onderhouden en met het beheer van ICT
– Je kunt bij voorkeur goed overweg met WordPress
– Je kunt goed samenwerken
– Je hebt goede communicatieve vaardigheden
– Je bent een paar uurtjes per week beschikbaar

Enthousiast geworden maar geen affiniteit met ICT? Reageer zeker! Een andere portefeuille is ook mogelijk. Bij de voedselbank wordt niemand betaald voor zijn of haar werk. Het gaat dus om een vrijwillige functie.

Wat bieden wij?
– Een geweldig bestuurs-team en afwisselende bestuurstaken
– Een bestuursfunctie met inhoud en maatschappelijke betekenis
– Je wordt vast contactpersoon van één van de voedseluitgiftepunten in Utrecht
– Een goede ICT-infrastructuur om verder mee aan de slag te gaan

Over Voedselbank Utrecht
De Voedselbank Utrecht zamelt overtollig voedsel in bij supermarkten en bedrijven en stelt dit beschikbaar aan mensen die even niet in staat zijn zelf hun boodschappen te betalen. Bij de Voedselbank Utrecht werken uitsluitend vrijwilligers. Om de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten van de Voedselbank verder te verbeteren is in 2017 de Stichting Voedselbank Utrecht opgericht. Het doel van deze stichting is het verder verbeteren van de samenwerking tussen de negen uitgiftepunten binnen de gemeente Utrecht en het bekendmaken van het werk van de voedselbank. Het stichtingsbestuur is eindverantwoordelijke voor het werk van de Voedselbank. Om het bestuur van de stichting op volle sterkte te krijgen, zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die bereid zijn zich een aantal uren per week in te zetten voor het werk van de Voedselbank.

Voor info over de Voedselbank Utrecht, zie www.voedselbankutrecht.nl Ben je geïnteresseerd, stuur dan uw CV met kort begeleidend schrijven naar: Jaap van de Meent, voorzitter Stichting Voedselbank Utrecht op voorzitter@voedselbankutrecht.nl. Voor meer info kan je ook bellen naar 06-20498002