2 november 2018 - Verhuizing Voedselbank Zuilen
Op 2 november aanstaande zult u voor het laatst op de huidige locatie uw voedselpakket kunnen ophalen. Aangezien de eigenaar van het pand, de kerk en dus ook de ruimte van de uitgifte wil verbouwen, is het niet langer mogelijk om gebruik te maken van deze locatie.

 

Wij zullen tussen 3 en 8 november de spullen van de voedselbank verhuizen naar een nieuwe locatie vlakbij winkelcentrum Rokade en bibliotheek Zuilen. Het nieuwe adres van Voedselbank Zuilen zal per 9 november zijn: Daelwijcklaan 3, 3554 HJ te Utrecht

30 oktober 2018 - Overlijden Dik Lindhout
Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van Dik Lindhout, partner van de coördinator van uitgiftepunt Kanaleneiland, Tosca Boer.
 
De begrafenis zal donderdag 1 november plaatsvinden om 13:00 uur op de algemene begraafplaats van Daelwijck, Floridadreef 1 (Overvecht). Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.
 
Ons medeleven gaat uit naar Tosca, familie en geliefden. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
8 juli 2018 - Evenement Cars for Charity

Zondag aanstaande is het jaarlijkse Cars for Charity-event. De Stichting Cars for Charity organiseert evenementen waarmee ze goederen (boodschappen) ophalen voor de minderbeelden in de samenleving. Elk jaar is er een autoshow met een verkiezing van de mooiste auto. De opbrengst van dit event gaat naar de voedselbank Utrecht. Ook worden alle deelnemers gevraagd om zoveel mogelijk houdbare producten mee te nemen om aan de voedselbank te schenken. Voedselbank Utrecht is hier natuurlijk erg blij mee en is zondag de hele dag aanwezig.

Het evenement is gratis toegankelijk.

Wanneer:
8 Juli 2018

Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur

Plaats:
Autogrill De Meern
Meerndijk 59
3454 HP Utrecht

Zie ook www.cars4charity.nl

30 juni 2018 - Nieuw centraal magazijn

Op zaterdagmiddag 30 juni opende burgemeester Jan van Zanen het nieuwe magazijn van de voedselbank Utrecht. Het oude magazijn van Voedselbank Utrecht werd te klein. In het nieuwe centraal magazijn in Overvecht is veel meer opslagruimte. De opening werd gevierd met een barbecue voor de meer dan 100 vrijwilligers van de voedselbank.

Voedselbank Utrecht deelt elke week zo’n 500 voedselpakketten uit in Utrecht. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Het meeste voedsel uit die pakketten komt uit het centraal magazijn van Voedselbank Utrecht. Dat was tot voor kort gevestigd aan de Kanaalweg. Door ruimtegebrek en nieuwe ontwikkelingsplannen werd het noodzakelijk een ander pand te zoeken. Dat is nu gevonden aan de Arkansasdreef in Overvecht. In dit nieuwe magazijn is dagelijks een handvol vrijwilligers bezig met het sorteren en distribueren van voedsel en levensmiddelen. Die worden vervolgens getransporteerd naar een van de negen uitgiftepunten, waar ze door vele vrijwilligers worden uitgedeeld aan de deelnemers van de voedselbank.

Jaarlijks zet het bestuur van Voedselbank Utrecht al deze vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar zal dat worden gecombineerd met de opening van het nieuwe magazijn. Na toespraken van burgemeester Jan van Zanen en voorzitter Jaap van de Meent werd het pand feestelijk geopend en is er gebarbecued.

Het nieuwe adres van het centrale magazijn Voedselbank Utrecht is:

Arkansasdreef 32G | 3565 AR | Utrecht